Eerste Kamer debatteert met minister Bussemaker over cultuurbeleid



De Eerste Kamer voert dinsdag 24 september een beleidsdebat over cultuur met minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Kamer wil onder meer van de minister weten welke randvoorwaarden nodig zijn om de toekomst van de kunst in Nederland veilig te stellen en welke verantwoordelijkheid de overheid daarin - naast andere maatschappelijke partijen - heeft. Ook stelt de Eerste Kamer de verantwoordelijkheidsverdeling tussen nationale en andere overheden aan de orde. Verder wil de Kamer van de minister weten hoe zij aankijkt tegen cultuur als exportproduct en het internationaal cultuurbeleid. Ook andere aspecten van het Nederlandse cultuurbeleid kunnen aan de orde komen.

Voor het debat hebben zich acht sprekers aangemeld, te weten de Eerste Kamerleden: De Vries-Leggedoor (CDA), Sylvester (PvdA), De Lange (OSF), Dupuis (VVD), Gerkens (SP), Sörensen (PVV), Ganzevoort (Groen Links) en Van Boxtel (D66).

De Eerste Kamer houdt enkele malen per jaar een beleidsdebat met een bewindspersoon. Daarbij komt dan niet een specifiek wetsvoorstel aan de orde, maar wordt de algemene situatie in een bepaalde sector of bij een bepaald thema besproken. De komende maanden houdt de Eerste Kamer ook Algemene politieke beschouwingen (15 oktober) en Algemene financiële beschouwingen (19 november). 

Het beleidsdebat over cultuur kan van ca. 15.05 tot 16.50 uur en van 20.00 tot 22.10 uur rechtstreeks gevolgd worden op de livestream van de Eerste Kamer.


Deel dit item: