Korte aantekeningen vergadering commissie Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) van 14 november 2017




1. T02366 - Reactie op SER-rapport verduurzaming veehouderij

Brief van de minister van EZ van 13 oktober 2017 in reactie op brief van 4 juli 2017 (verslag nader schriftelijk overleg 28973, E)

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door leden Meijer (SP) en Teunissen (PvdD). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

2. Nieuw richtlijnvoorstel inzake gemeenschappelijke regels voor de interne markt voor aardgas

De commissie besluit het BNC-fiche ten aanzien van dit voorstel af te wachten, voordat zij een besluit neemt over het in behandeling nemen van dit voorstel.

3. Inventarisatie kennismakingsgesprekken nieuwe bewindslieden

De commissie inventariseert gespreksonderwerpen voor zowel het kennismakingsgesprek met de minister en de staatssecretaris van EZK (23 januari 2018, 16:00 - 17:30 uur) als voor het kennismakingsgesprek met de minister van LNV (21 november 2017, 15:30 - 16:30 uur).
Mogelijk zal de commissie op een later moment nogmaals spreken over de onderwerpen voor het gesprek op 23 januari a.s. De commissie verzoekt de staf de bewindslieden te informeren over de door de commissie voorgestelde gespreksonderwerpen.

4. Rondvraag

Op voorstel van het lid Vos (GroenLinks) besluit de commissie de minister van LNV per brief te verzoeken de Kamer zo spoedig mogelijk te informeren over het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn door middel van toezending van de stukken betreffende dit actieprogramma aan de Kamer. De commissie besluit in de brief ook tot uitdrukking te brengen dat zij de mogelijkheid open wenst te houden over het actieprogramma nog overleg te voeren met de minister alvorens het zal worden ingediend bij de Europese Commissie.
De conceptbrief wordt door de staf opgesteld en wordt per e-mail voorgelegd aan de leden van de commissie.


De griffier van de commissie,
Warmolt de Boer