Plenaire agenda Eerste Kamer dinsdag 28 november



De Eerste Kamer heeft in haar plenaire vergadering op dinsdag 28 november 2017, die begint om 13.30 uur, geen debat op de agenda staan. Wel stemt de Eerste Kamer over een motie van senator Koffeman naar aanleiding van een interpellatie met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over berichtgeving inzake mestfraude. Dinsdagmiddag vinden in de Kamer de gebruikelijke commissievergaderingen plaats, inclusief kennismakingsgesprekken met bewindslieden uit het nieuwe kabinet.

Stemming motie capaciteitsproblemen toezichthouders veehouderij

De Eerste Kamer stemt dinsdagmiddag over een motie van het lid Koffeman over de aanpak van mestfraude.Hij vraagt hierin om een plan van aanpak dat ervoor zorgt dat capaciteitsproblemen bij de toezichthouders in de veehouderij geen reden meer kunnen zijn om criminele activiteiten in de mestsector niet te vervolgen en de Kamer daarover binnen drie maanden te informeren. De motie volgt uit de interpellatie door senator Koffeman (PvdD) op 21 november van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) over berichten in de media over georganiseerde grootscheepse mestfraude. Koffeman interpelleerde de minister omdat volgens hem zowel de politie (het KLPD), de toezichthouder NVWA als het Openbaar Ministerie constateren dat er sprake is van stelselmatige en georganiseerde wetsovertreding.

Hamerstukken

Er staan vier hamerstukken op de plenaire agenda van de Eerste Kamer, namelijk: pseudonimiseren van het persoonsgebonden nummer van een onderwijsdeelnemer (34.741), Verzamelwet IenM 2018 (34.757), Verzamelwet SZW 2018 (34.766) en Wet implementatie EU-richtlijn toegang belastingautoriteiten tot antiwitwasinlichtingen (34.771).

Kennismakingsgesprekken commissies met nieuwe bewindslieden

Er staan dinsdagmiddag negentien commissievergaderingen op de agenda van de Eerste Kamer. De Kamer gaat verder door met de informele kennismakingsgesprekken met nieuwe bewindslieden. De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving ontvangt minister Ollongren (BZK), de commissie voor Financiën ontvangt minister Hoekstra en staatssecretaris Snel (Financiën), de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking ontvangt minister Bijleveld en staatssecretaris Visser (Defensie) en de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontvangt minister Koolmees en staatssecretaris Van Ark (SZW).

Plenaire agenda 28 november 2017


Deel dit item: