Gelderland, Overijssel, Flevoland in gesprek met Kamer12 februari 2018

Delegaties van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Gelderland, Overijssel en Flevoland discussiëren woensdag 14 februari 2018 in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met een vertegenwoordiging van Eerste Kamerleden over actuele thema's. De twee thema's zijn: legitimatie van besluitvorming bij maatschappelijke opgaven die bestuurlijke grenzen overschrijden - met als casussen: interprovinciale samenwerking en Lelystad Airport - en bestuurlijke integriteit. De ontmoeting is onderdeel van periodieke bezoeken van provincies aan  de Eerste Kamer. 

Kaart Overijssel, Gelderland en Flevoland
Meer afbeeldingen

Over de legitimatie van besluitvorming bij maatschappelijke opgaven die bestuurlijke grenzen overschrijden zal Anne Flierman, Eerste Kamerlid voor het CDA en Eerste Ondervoorzitter van de Kamer, een inleiding houden. De Overijsselse Statenleden Alwin te Rietstap (CU) en Hans Nooter (PvdA) houden een co-referaat over interprovinciale samenwerking in het openbaar vervoer. Het Flevolandse Statenlid Shasta Rötscheid houdt een co-referaat over Lelystad Airport.

Over bestuurlijke integriteit houdt Frederik Peters, Statenlid voor de VVD in de provincie Gelderland, een inleiding. Thom de Graaf, fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer, houdt hierbij een co-referaat.

Na de inleidingen en co-referaten vinden telkens discussies tussen Kamerleden en Statenleden plaats onder leiding van de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol

De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen belangrijke doelgroep vergroten. Statenleden kiezen immers elke vier jaar de leden van de Eerste Kamer. De Staten van alle provincies brengen iedere Kamerperiode een bezoek aan het Binnenhof.

Het debat duurt van 11.00 uur tot 12.30 uur en is via de site van de Eerste Kamer te volgen: www.eerstekamer.nl

Sociale media menu


Deel dit item:
Kaart Overijssel, Gelderland en Flevoland
Kaart Overijssel, Gelderland en Flevoland