Vacature stafmedewerker1 maart 2018

De afdeling Inhoudelijke Ondersteuning maakt deel uit van de ambtelijke organisatie van de Eerste Kamer en is onder andere belast met het leveren van inhoudelijke ondersteuning aan de vaste en bijzondere Kamercommissies en de leden en met het verrichten van ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van het constitutioneel proces.

In verband met het aanvaarden van een nieuwe functie van de huidige stafmedewerker die onder meer de commissies Koninkrijksrelaties en Immigratie & Asiel/JBZ-raad ondersteunt, ontstaat er op korte termijn een vacature.

Meer afbeeldingen

De afdeling Inhoudelijke Ondersteuning bestaat uit 30 medewerkers; daarnaast is er een afdeling Bedrijfsvoering bestaande uit 22 medewerkers. Twee afdelingshoofden geven leiding aan beide afdelingen onder eindverantwoordelijkheid van de Griffier van de Eerste Kamer.

Functieomschrijving

Bent u toe aan een functie waarin u de Eerste Kamer inhoudelijk ondersteunt? Wij zoeken een collega die een brede politiek-maatschappelijke belangstelling combineert met inhoudelijke diepgang. Wij bieden een uitdagende baan, die de ideale uitgangspositie vormt voor een loopbaan in de publieke dienst.

Het accent van de werkzaamheden van de stafmedewerker ligt op het vlak van het opstellen en samenstellen van (wetgevings)dossiers en wetgevingsfiches bij nationale en Europese wetgevingsinitiatieven. Het betreft onderwerpen op uiteenlopende beleidsterreinen en werkzaamheden ten behoeve van verschillende Kamercommissies.

Verder levert de stafmedewerker een administratief-organisatorische bijdrage aan de voorbereiding en begeleiding van commissievergaderingen, hoorzittingen, werkbezoeken, gesprekken van commissies, de toezeggingenregistratie en uitgaande en inkomende delegaties.

U voert deze taken uit onder inhoudelijke aansturing van een plv. griffier, waarmee u samen met de betrokken informatiespecialist(en) de ambtelijke staf vormt van één of meerdere commissies.

Functie-eisen

  • afgeronde relevante universitaire, bij voorkeur juridische, opleiding
  • minimaal twee jaar relevante werkervaring bij de Rijksoverheid
  • kennis van de werkvelden van de commissies die de stafmedewerker ondersteunt
  • inzicht in wetgeving en wetgevingsprocedures
  • inzicht in de organisatie, werkwijze en processen binnen de Staten-Generaal
  • inzicht in de ambtelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen op nationaal en internationaal niveau
  • beheersing van de moderne talen (met name het Engels)
  • uitstekende communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling)

Competenties

Je bent een gedreven en energieke medewerker met een generalistische instelling, die sterk is in zich snel kunnen verdiepen in uiteenlopende onderwerpen.

Je gaat zelfstandig en nauwkeurig te werk bij het samenstellen van dossiers, kunt verbanden leggen en hebt daarbij oog voor de politiek- bestuurlijke dimensie en bent resultaatgericht met een hands on mentaliteit, onder meer bij het organiseren van bijeenkomsten van het reguliere Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO).

De belangrijkste competenties voor deze functie zijn: samenwerking, flexibiliteit, resultaatgericht, accuraat werken, analyseren, schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, plannen en organiseren en politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Het salaris wordt vastgesteld op basis van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.669,57 bruto per maand (schaal 11, BBRA '84) op basis van een 36-urige werkweek.

Selectieprocedure

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 11 en 12.

Een assessment maakt deel uit van de procedure en vindt plaats in week 12.

Informatie

Voor informatie over de vacature kunt u contact opnemen met mevrouw I. Vijfwinkel-Hatzmann, P&O adviseur, tel 0646855830

Uw digitale sollicitatie kunt u tot en met zondag 11 maart 2018 mailen aan personeelszaken@eerstekamer.nl

Sociale media menu


Deel dit item: