Beëdiging van de heer P.H.J. van der Voort



Verslag van de vergadering van 4 februari 2020 (2019/2020 nr. 19)

Aanvang: 13.32 uur

Status: gecorrigeerd


Aan de orde is de beëdiging van de heer P.H.J. van der Voort.

De voorzitter:

Aan de orde is de installatie van de heer P.H.J. van der Voort.

Ik deel aan de Kamer mede dat door mij zijn benoemd tot lid van de commissie tot onderzoek van de geloofsbrief van het benoemde lid der Kamer, de heer P.H.J. Van der Voort: mevrouw Klip-Martin (voorzitter), mevrouw Karimi en de heer Van Pareren.

Ik deel aan de Kamer mede dat de ingekomen missives van de voorzitter van het centraal stembureau en de geloofsbrief van de heer P.H.J. van der Voort inmiddels in handen zijn gesteld van de commissie tot het onderzoek van de geloofsbrief.

Het is mij gebleken dat de commissie haar taak reeds heeft verricht.

Ik geef derhalve het woord aan mevrouw Klip-Martin, voorzitter van de commissie tot onderzoek van de geloofsbrief van de heer P.H.J. van der Voort, tot het uitbrengen van rapport.

Mevrouw Klip-Martin i, voorzitter der commissie:

Voorzitter, dank u wel. De commissie die de geloofsbrief van het te benoemen lid van de Kamer de heer P.H.J. van der Voort heeft onderzocht, heeft de eer te rapporteren dat de geloofsbrief en de daarbij ingevolge de Kieswet overgelegde bescheiden in orde zijn bevonden.

Het rapport van de commissie is neergelegd ter Griffie ter inzage voor de leden.

De commissie adviseert de Kamer om de heer Van der Voort als lid van de Kamer toe te laten.

De voorzitter:

Ik dank mevrouw Klip-Martin voor het uitbrengen van het rapport en de commissie voor het verrichten van haar taak. Ik stel aan de Kamer voor het advies van de commissie te volgen en het volledige rapport in de Handelingen te doen opnemen.

Daartoe wordt besloten.

(Het rapport is opgenomen aan het eind van deze editie.)

De voorzitter:

Ik verzoek de Griffier, de heer Van der Voort binnen te leiden.

Nadat de heer Van der Voort door de Griffier is binnengeleid, legt hij in handen van de voorzitter de bij de wet voorgeschreven verklaringen en beloften af.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Ik schors de vergadering voor enkele ogenblikken voor een moment van felicitaties. Ik verzoek de heer Van der Voort zich voor het rostrum op te stellen, zodat alle overige collega's u kunnen feliciteren, waarbij ik als Voorzitter u graag als eerste feliciteer.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.