De Eerste Kamer zoekt een Beveiligingscoördinator




Functieomschrijving

Werken aan veiligheid in het hart van de politieke besluitvorming?! Ben jij een enthousiaste, zelfstandig functionerende en stressbestendige professional die energie krijgt van het coördineren van operationele beveiligingsprocessen? Zoek jij een sleutelpositie, waarbij je op integrale wijze bijdraagt aan de veiligheid van medewerkers, Kamerleden en bezoekers van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Kent het vakgebied Beveiliging voor jou geen geheimen meer en ben je iemand die graag het hele speelveld overziet? Dan ben jij de Beveiligingscoördinator die wij zoeken!

In de nieuwe functie als Beveiligingscoördinator (BVC) ga je aan de slag bij het bureau Veiligheid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal en werk je nauw samen met de Beveiligingsautoriteit (BVA), die bovendien jouw leidinggevende is. Jouw verantwoordelijkheid ligt op het, in samenwerking en afstemming met de Beveiligingsdienst Tweede Kamer, verzorgen van de fysieke bescherming van het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, haar medewerkers, de Kamerleden en de bezoekers. Zo werk je mee aan (het voorbereiden van) een veilig verloop van de Eerste Kamervergadering, evenementen zoals Prinsjesdag en Monumentendag of bezoeken van staatshoofden aan de Staten-Generaal. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Bedrijfshulpverlening (BHV), waarbij je zorgt voor een goede BHV-bezetting, planning van trainingen en oefeningen en de BHV-administratie.

Je vertaalt de door de Beveiligingsautoriteit (BVA) aangereikte dreigingen en risico's naar slimme beschermende maatregelen voor de operationele beveiliging. Hierbij houd je rekening met het Eerste Kamer-beleid, de wettelijke kaders en technische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je coördineert en houdt toezicht op de implementatie van geadviseerde beveiligingsmaatregelen. Ook lever je input voor het onderhouden van het integraal beveiligingsbeleid, de voorschriften (kaders en richtlijnen) en de instrumenten die daaruit voortvloeien. Gevraagd en ongevraagd geef je advies aan medewerkers, het lijnmanagement en Kamerleden. In je werk zoek je telkens naar de optimale mix van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen en bewaak je de gezonde balans tussen kosten en baten. De maatregelen leg je vast, werk je uit en beheer je in een Beveiligingsplan en een Bewakingsplan.

Je werkt als Beveiligingscoördinator integraal samen met collega's van ICT, de CISO en de Integriteitscoördinator. Ook onderhoud je een goede relatie met het BVA-team van de Tweede Kamer, de Raad van State, de Haagse ministeries, de politie en de NCTV. Je draagt bij aan het bevorderen van het bewustzijn op het gebied van beveiliging, aan het creëren van draagvlak en aan de communicatie als het gaat om veiligheid en beveiliging. Bij veiligheidsincidenten en calamiteiten tijdens kantooruren ben jij het eerste aanspreekpunt.


Functie-eisen

  • Relevante HBO-opleiding, zoals integrale veiligheidskunde;
  • Een aantoonbare (vervolg)opleiding of certificering op het gebied van securitymanagement (bijvoorbeeld HBO Security management, ASIS gecertificeerd (CPP, PSP), Register Security Expert, e.d.) is een pré;
  • Ruime ervaring in een uitvoerende functie op het gebied van beveiliging, waarin je moet schakelen tussen operationeel en tactisch niveau;
  • Ruime en aantoonbare ervaring in het vakgebied, inclusief multidisciplinaire beveiligingstrajecten, met name in het concreet implementeren van beveiligingsmaatregelen en de coördinatie daarvan;
  • Brede en aantoonbare kennis van de verschillende aandachtsgebieden (organisatorisch, bouwkundig en elektronisch) op het terrein van beveiliging en inzicht in aanpalende terreinen;
  • Kennis van de wet- en regelgeving en de voorgeschreven procedures ten aanzien van beveiliging en veiligheid (ARBO-wetgeving, brandveiligheid);
  • Ervaring met en kennis van incidenten- en crisismanagement;
  • Ervaring met adviseren (zowel mondeling als schriftelijk);
  • Communicatief ben je sterk en zorg je voor een goede samenwerking met betrokken partijen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau

Schaal 10, CAO Rijk

Minimum salaris

€ 3.091,60 bruto per maand

Maximum salaris

€ 4.921,54 bruto per maand

Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 36 uur.

 

Dienstverband

Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Aantal uren per week

36


Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.


Eerste Kamer

De Eerste Kamer is onderdeel van de volksvertegenwoordiging, ook wel de senaat genoemd. Neemt de Tweede Kamer een wet aan? Dan moet de Eerste Kamer deze ook nog beoordelen. Er zitten 75 leden in de Eerste Kamer die gekozen zijn door de leden van de provinciale staten. De leden van de provinciale worden weer eens in de vier jaar gekozen door burgers. Verder is de Eerste Kamer onderdeel van de Hoge Colleges van Staat, samen met de Tweede Kamer, Raad van State, Algemene Rekenkamer en de Nationale ombudsman.


Bijzonderheden

  • We willen je graag een goed en compleet beeld geven van de functie, jouw collega's én de context van onze organisatie. Daarom organiseren we twee gesprekken op kantoor waarin collega's het gesprek met je aangaan en je zelf de sfeer kan proeven.
  • Vanzelfsprekend hopen wij van onze kant ook een zo compleet mogelijk beeld van jou te krijgen. Een assessment en referentiecheck (zowel online als telefonisch) zullen in dat kader onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Als Beveiligingscoördinator heb je te maken met gerubriceerde informatie. De functie van Beveiligingscoördinator wordt later dit jaar als vertrouwensfunctie niveau A aangewezen. Bij de selectie zal de kandidaat getoetst worden of hij/zij aan de voorwaarden voldoet voor het kunnen ondergaan van een veiligheidsonderzoek A.
  • De plenaire vergadering van de Eerste Kamer vindt plaats op dinsdag- en incidenteel op maandagavond. Dan ben je tot het einde van de vergadering aanwezig. Hiervoor ontvang je een toelage. Voor deze functie werk je incidenteel ook buiten kantoortijden. Wij verwachten daarin van jou een flexibele houding.
  • Omgekeerd kun je óók van onze kant flexibiliteit verwachten bij het inrichten van jouw werk-privébalans en is het binnen de organisatie bijvoorbeeld normaal om deels vanuit huis te werken.
  • Kandidaten moeten in staat zijn om, met eigen vervoer, binnen 30 minuten, aanwezig te zijn in het gebouw van de Eerste Kamer der Staten-Generaal indien een (nood)situatie dit vereist.
  • Op dit moment wordt bekeken of voor een aantal functionarissen een (roulerende) piketdienst ingesteld gaat worden. De functie van BVC kan hier wellicht ook onder gaan vallen.
  • Heb je vragen over de functie of procedure? Neem dan contact op met Roel Joosten, HR-adviseur, via 06 11750372.
  • Je kunt reageren tot en met 24 mei via sollicitaties.eerstekamer@rijksoverheid.nl.