Spoedwet wegverbreding: nog veel vragen te beantwoorden



De fracties van het CDA, PvdA, VVD, SP, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie (mede namens de SGP) hebben nog een groot aantal vragen aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM over de Spoedwet wegverbreding. Het voorlopig verslag waarin deze vragen zijn opgenomen (EK 31.721, C) is vandaag aan de regering gezonden. Desalniettemin heeft de commissie aangegeven mee te willen werken aan een spoedige behandeling - mits de vragen tijdig en adequaat worden beantwoord -  en het wetsvoorstel op 31 maart 2009 plenair te willen behandelen.

Welhaast alle fracties vragen de regering waarom niet alsnog, zeker toen bleek dat het wetsvoorstel niet voor 1 januari 2009 in werking zou treden, een nieuw advies aan de Raad van State is gevraagd. Een wens die door vele woordvoerders in de Tweede Kamer ook werd geuit. De samenhang van het voorstel met andere wetsvoorstellen, zoals de bestuurlijke lus Algemene Wet Bestuursrecht (31.352) en de modernisering van de regelgeving over de milieueffectrapportage, is onderwerp van vragen van de verschillende fracties.

De fracties vragen de regering voorts naar de uitvoering van het advies "Sneller en Beter" van de commissie Elverding in het kader van deze Spoedwet, naar de samenhang met het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit en naar de uitwerking en uitvoering van de dertig projecten welke onder de wet vallen.


Deel dit item: