Eerste Kamer debatteert met kabinet over rapport privatisering en verzelfstandiging overheidsdiensten



De Eerste Kamer debatteert op dinsdag 21 januari 2014 met vier bewindslieden - minister Blok (W&R), minister Kamp (EZ), minister Dijsselbloem (Financiën) en minister Plasterk (BZK) - over de uitkomsten van het rapport 'Verbinding verbroken?' van de Parlementaire Onderzoekscommissie Privatisering/Verzelfstandiging Overheidsdiensten.

De Parlementaire Onderzoekscommissie heeft het Nederlandse privatiserings- en verzelfstandigingsbeleid van de afgelopen twintig jaar onderzocht. Het onderzoek was gericht op de aan de privatiseringen en verzelfstandigingen voorafgegane parlementaire beraadslaging en op de effecten van de privatiseringen en verzelfstandigingen voor de relatie tussen burgers en de rijksoverheid. Doel van het onderzoek was de kwaliteit van toekomstige parlementaire besluitvorming te ondersteunen en zo mogelijk te verbeteren.

De voorzitter van de commissie, senator Roel Kuiper, heeft het rapport op 30 oktober 2012 aan de Eerste Kamer aangeboden. Het rapport bevatte een groot aantal aanbevelingen. Het rapport is op 13 november 2012 in de Eerste Kamer plenair besproken tussen de fracties en de onderzoekscommissie. De kabinetsreactie verscheen op 25 maart 2013, waarna de Eerste Kamer op 24 juni 2013 nog een expertbijeenkomst over het rapport hield.

Voor meer informatie, zie:


Deel dit item: