Bijeenkomst commissies Eerste Kamer over doorverkoop toegangskaarten



De commissies voor Veiligheid en Justitie en voor Economische Zaken van de Eerste Kamer hebben dinsdag 17 november een gesprek met deskundigen en voor- en tegenstanders van het initiatiefwetsvoorstel Doorverkoop toegangskaarten. Dit gebeurt in het kader van de schriftelijke voorbereiding van de behandeling van het wetsvoorstel. Het voorstel van de Tweede Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Van Toorenburg (CDA) beoogt de verkoop en doorverkoop van toegangskaarten van evenementen tegen hogere prijzen dan de oorspronkelijke verkoopprijs tegen te gaan.

Op de bijeenkomst komen zowel de civielrechtelijke aspecten als de economische en technische aspecten van het wetsvoorstel aan de orde. De bijeenkomst duurt van 16.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in de Enquêtezaal van de Tweede Kamer, Lange Houtstraat 1 in Den Haag.

Het initiatiefwetsvoorstel Doorverkoop toegangskaarten is op 6 april 2010 aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer is meteen daarop de behandeling gestart: het voorlopig verslag (de schriftelijke vragen) werd op 8 juni 2010 uitgebracht. De memorie van antwoord van de initiatiefnemers kwam op 24 februari 2015 en de reactie van de regering op 1 juli 2015.

Van de bijeenkomst is een videoregistratie en een woordelijk verslag (EK 31.461, F) gemaakt.


Deel dit item: