Eerste en Tweede Kamer nodigen Derde Kamer uit bij inhuldigingDen Haag - 03-04-2013

PERSBERICHT

Drie basisscholen die eind vorig jaar hebben meegedaan aan de finale van de debatwedstrijd voor de Derde Kamer zijn uitgenodigd om de inhuldiging van de nieuwe Koning op 30 april in de Nieuwe Kerk in Amsterdam bij te wonen. Het gaat om leerlingen uit de hoogste klas van de Lyts Luchtenveldskoalle uit Joure, basisschool De Sleye uit Heel en de Johannes Calvijnschool uit Sliedrecht. Elke school mag tien leerlingen afvaardigen.

De uitnodiging komt van Voorzitter Fred de Graaf van de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal waarin de plechtige inhuldiging plaatsvindt.

De Derde Kamer der Staten-Generaal is een gezamenlijk initiatief van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Het is een interactief lesprogramma over de Nederlandse democratie  voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Het doel is hen beter bekend te maken met het functioneren van de politiek en het parlement.

Het lespakket van de Derde Kamer bestaat uit een debatspel, dvd,  handboek, docentenhandleiding en een ondersteunende website www.derdekamer.nl. De finale van het debatspel vindt plaats in de plenaire zaal van de Eerste Kamer. Hieraan deden eind 2012 drie scholen mee die via een inzending een zelfbedachte stelling het beste konden beargumenteren. Eerste Kamerleden en Tweede Kamerleden ondersteunden de teams daarbij.

Zie ook: 


Deel dit item: