Persconferentie over inhuldiging in De Nieuwe KerkDen Haag - 18-04-2013

PERSBERICHT

De Voorzitter van de Verenigde Vergadering, Fred de Graaf, heeft in een persconferentie in De Nieuwe Kerk nadere toelichting gegeven op de inhuldiging. De Graaf gaf aan dat de Commissie van in- en uitgeleide onder voorzitterschap zal staan van Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg, en verder zal bestaan uit de volgende Kamerleden: de heer Van der Linden (EK), mevrouw Dupuis (EK), mevrouw Hamer (TK) en de heer Van der Staaij (TK). Zij komen in aanmerking op basis van anciënniteit: de duur van hun lidmaatschap van de Kamer. De commissie wordt tijdens de Verenigde Vergadering officieel ingesteld.

Over de muzikale omlijsting merkte De Graaf op dat er en mooi en evenwichtig programma is samengesteld, waar vier bijzondere ensembles aan meewerken: Het Nederlands Blazersensemble, het Nederlands kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta en het Amsterdams Kinderkoor. Aan het eind van de Verenigde Vergadering vindt er een speciaal muzikaal eerbetoon aan Prinses Beatrix plaats. Daarnaast heeft Herman van Veen ten behoeve van de Verenigde Vergadering voor de inhuldiging van de Koning een speciaal lied geschreven dat het Amsterdams Kinderkoor ten gehore zal brengen.

De Nieuwe Kerk zal er op 30 april feestelijk uitzien, onder meer door de bloemen die die dag de kerk zullen sieren. De Staten-Generaal zijn verheugd dat de Nederlandse bloemensector een fraaie, omvangrijke selectie aan bloemen beschikbaar zal stellen. Daarnaast zal er bij de inhuldiging eerbetoon zijn vanuit Defensie.


Deel dit item: