Kamervoorzitters spreken afschuw uit over moord op Helmin WielsDen Haag - 06-05-2013

PERSBERICHT

De Voorzitters van de Eerste Kamer, Fred de Graaf, en de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, hebben in een brief aan de Voorzitter van de Staten van Curaçao, Mike Franco, hun afschuw uitgesproken over de moord op Statenlid Helmin Wiels. De nabestaanden van de heer Wiels en de Staten en bevolking van Curacao hebben zij hun medeleven betuigd.

De tekst van de brief luidt als volgt:

“Namens de leden van de beide Kamers der Staten-Generaal willen wij onze afschuw en ons leedwezen uitspreken over de moord op het lid van uw Staten de heer Helmin Wiels. Moord op een volksvertegenwoordiger is voor de Staten-Generaal een gruwelijke en onaanvaardbare daad. 

Leden van de Staten-Generaal hebben de heer Wiels laatstelijk ontmoet tijdens het zeer constructief verlopen Interparlementair Koninkrijksoverleg in Den Haag begin maart 2013. Wij beseffen dat Curaçao met de dood van Helmin Wiels een gedreven en gepassioneerd politicus met duidelijke opvattingen en een grote betrokkenheid bij zijn land verliest.

De Staten-Generaal betuigen hun oprechte medeleven aan de familie en vrienden van de heer Wiels, aan de Staten van Curaçao en aan de Curaçaose bevolking en zij wensen hen veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.”


Deel dit item: