President Mozambique ontvangen door Staten-GeneraalDe Voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol en de Eerste Ondervoorzitter van de Tweede Kamer, Mark Harbers, hebben donderdag namens de Staten-Generaal de President van de republiek Mozambique, Felipe Nyusi, in het gebouw van de Eerste Kamer ontvangen. De President werd vergezeld door een aantal leden van zijn kabinet. Vanuit het Nederlandse parlement was verder het Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt bij de ontvangst aanwezig.

Na de officiële verwelkoming vond in de Gravenkamer van de Eerste Kamer een gesprek plaats. Daarbij kwamen onder meer de politieke en economische situatie van Mozambique aan de orde, evenals de impact van langdurige droogte op de samenleving.

Na afloop van het gesprek werd de President rondgeleid door de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer. De President heeft tijdens zijn bezoek verder onder meer nog ontmoetingen met Koning Willem-Alexander, minister-president Mark Rutte vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties die actief zijn in Mozambique.


Deel dit item: