Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Commissie ESO wil spoed antwoord minister over financiering Raad van Europa25 november 2008

Tijdens het Europadebat in het voorjaar van 2008 heeft de Eerste Kamer unaniem de Motie Van der Linden c.s. aangenomen. In deze motie werd de regering verzocht een structurele oplossing te vinden voor het budgettaire probleem van een bij de ontwikkeling van de Raad van Europa achterblijvende financiering en hiertoe met gelijkgezinde lidstaten van de Raad een initiatief te nemen. Tijdens het Europadebat had de minister gezegd deze motie te verwelkomen, maar uit de recente berichten van de Raad van Europa blijkt dat er sprake is van een bezuiniging op de structurele begroting.

Afgelopen dinsdag heeft de commissie Europese Samenwerkingsorganisaties dan ook met spoed een brief gestuurd naar de minister van Buitenlandse Zaken om te vragen hoe het staat met de uitvoering van de motie. De commissie vraagt de minister om uiterlijk dinsdag 2 december 2008 een antwoord te sturen zodat zij het dezelfde dag nog kunnen bespreken.

De Eerste Kamer heeft al jaren een zeer actieve delegatie naar de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa en ondersteunt de werkzaamheden en doelstellingen van de Raad van Europa.

Zie ook: brief van de commissie voor Europese Samenwerkingsorganisaties d.d. 5 december 2008 in reactie op de brief van de minister van Buitenlandse Zaken d.d. 2 december 2008

Sociale media menu


Deel dit item: