Commissie voor Justitie en Veiligheid (J&V)Deze vaste commissie houdt zich bezig met de schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen die liggen op het gebied van justitie. Dit betreft bijvoorbeeld voorstellen op het gebied van het privaatrecht (onder andere het familierecht), het strafrecht, de strafrechttoepassing en de rechtshulp. Bij grensoverschrijdende justitiële aangelegenheden en Europese voorstellen is deze commissie eerstverantwoordelijke voor de behandeling.

Tot 7 november 2017 was de naam van deze vaste commissie Veiligheid en Justitie.

Op deze pagina treft u de Europese onderwerpen aan waarop de commissie actief is. De nationale activiteiten vindt u op de algemene commissiepagina van de commissie J&V.


De commissie nodigt u uit commentaar te leveren op nieuwe Europese voorstellen
Contact

wereldkaartje
19 januari 2021
De commissies I&A/JBZ en J&V bespreken of zij het Europese Commissievoorstel op het terrein van cybersecurity in behandeling wensen te nemen en of zij inbreng wensen te leveren voor schriftelijk overleg met de Europese Commissie en/of de regering.
Meer

vingerafdrukscan
19 januari 2021
De commissies I&A/JBZ en J&V bespreken of zij het Europese Commissievoorstel inzake versterking van het mandaat van Europol in behandeling wensen te nemen en of zij inbreng wensen te leveren voor schriftelijk overleg met de Europese Commissie en/of de regering.
Meer

Edossiers bij deze commissie