Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)Deze vaste commissie is verantwoordelijk voor de schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen op het gebied van volksgezondheid, welzijn, sport en jeugd- en gezinszaken. De commissie volgt daarnaast verschillende Europese initiatieven die in aanvulling op het nationale beleid worden ontwikkeld, waaronder voorstellen voor onderzoek gericht op de preventie van ziekten. Bovendien besteedt de commissie regelmatig aandacht aan Europese maatregelen die kwaliteits- en veiligheidseisen stellen aan bijvoorbeeld geneesmiddelen of menselijke weefsels. Ook het onderwerp patiëntenmobiliteit heeft de aandacht van de commissie.

Tot 7 juni 2011 was er de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport / Jeugd en Gezin.

Op deze pagina treft u de Europese onderwerpen aan waarop de commissie actief is. De nationale activiteiten vindt u op de algemene commissiepagina van de commissie VWS.


De commissie nodigt u uit commentaar te leveren op nieuwe Europese voorstellen
Contact

medicijnen
8 december 2020
De commissie bespreekt of zij het Europese Commissievoorstel 'Een farmaceutische strategie voor Europa' in behandeling wenst te nemen en al dan niet inbreng wenst te leveren voor schriftelijk overleg met de Europese Commissie en/of de regering.
Meer

Europese sterren met wereldbol
2 juli 2019
De commissie levert inbreng voor nader schriftelijk overleg over de Aanbeveling Europees uitwisselingsformaat elektronisch patiëntendossier
Meer

Edossiers bij deze commissie