Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Geheel vernieuwde website EuropaPoort18 maart 2010

Geachte bezoeker,

Van harte welkom op de vernieuwde EuropaPoort!

Met veel zorg hebben we in de afgelopen maanden gewerkt om de vertrouwde website EuropaPoort te verbeteren qua opzet en uitstraling. In tegenstelling tot de vorige website heeft elke commissie van de Eerste Kamer een 'eigen' Europese commissiepagina gekregen waarop terug te vinden is welke Europese voorstellen bij deze commissie in behandeling zijn. Deze opzet is zoveel mogelijk gelijk aan de opzet van de Eerste Kamer website waar de stand van de behandeling van (nationale) wetsvoorstellen per commissie is terug te vinden. Met behulp van doorklikmogelijkheden tussen www.eerstekamer.nl en www.europapoort.nl streven wij naar een optimale en gebruiksvriendelijke aanpak.

U kunt als bezoeker nu eenvoudig doorklikken naar het elektronische dossier dat per geselecteerd Europees voorstel wordt aangemaakt, alsmede naar de stand van de behandeling van het voorstel bij de Europese instellingen.

Naast de dossiers die de commissies in behandeling hebben genomen worden tal van Europese ontwikkelingen gesignaleerd, zoals het uitbrengen van nieuwe voorstellen van de Europese Commissie, en wordt aandacht besteed aan de Europese activiteiten van de Eerste Kamer. Onder andere op basis van brieven/opmerkingen uit de samenleving kan een commissie besluiten een voorstel alsnog in behandeling te nemen. Uw actieve betrokkenheid bij Europa wordt daarom op prijs gesteld.

De herziening van de Europapoort is (mede) ingegeven door de nieuwe Europese werkwijze van de Eerste Kamer. Op deze nieuwe website kunt u ook alle informatie over deze nieuwe werkwijze terugvinden en de driewekelijkse Europese nieuwsbrief van de Eerste Kamer, de EUpdate.

Wij wensen u veel surfplezier!

Sociale media menu


Deel dit item: