Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Eerste Kamer houdt Algemene Europese Beschouwingen15 april 2011

Op dinsdag 19 april houdt de Eerste Kamer haar jaarlijkse Algemene Europese Beschouwingen (AEB). Aanvang is voorzien om 10.15 uur. In dit plenaire debat over het Europees beleid en de Nederlandse invloed daarop wordt onder meer gesproken over de Staat van de Europese Unie 2010-2011. Dit document, dat de regering op 21 september 2010 tegelijk met Miljoenennota heeft aangeboden aan de Staten-Generaal, beschrijft de Europese agenda tot en met juni 2011.

De Eerste Kamer houdt sinds 1996 jaarlijks een debat over Europa. Sinds 2010 wordt dit debat gehouden in de vorm van de Algemene Europese Beschouwingen, waarbij nationale en Europese beleidsnota's aan de orde worden gesteld. Namens de regering voeren minister Rosenthal en staatssecretaris Knapen van buitenlandse zaken het woord. Tijdens dit plenaire debat komen diverse thema's aan bod, waaronder de financieel-economische ontwikkelingen, externe betrekkingen van de Europese Unie, het (im)migratiebeleid, de Unie gezien vanuit het perspectief van de burger en de overlappende activiteiten van de EU en Raad van Europa.

In de bijlage van de Staat van de Europese Unie worden de voorlopige agenda's van de Europese ministerraden belicht. Tevens bevat deze bijlage een overzicht van BNC-fiches (Beoordeling Nieuwe Commissievoorstellen) en een stand van zaken met betrekking tot de implementatie van Europese regelgeving.

Documentatie ten behoeve van de Algemene Europese Beschouwingen 2011 is te vinden op de speciale themapagina: Algemene Europese Beschouwingen 2011

Sociale media menu


Deel dit item: