Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Interparlementaire Conferentie Gemeenschappelijk Buitenlands, Veiligheids- en Defensiebeleid5 september 2016

Op 3 en 4 september 2016 vond de halfjaarlijkse interparlementaire EU-conferentie inzake het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB) en het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) plaats in Slowakije (Bratislava). Vanuit de Eerste Kamer namen de Leden Schrijver (plaatsvervangend delegatieleider; PvdA) en Lintmeijer (GroenLinks) deel en vanuit de Tweede Kamer de Leden Eijsink (delegatieleider; PvdA) en De Roon (PVV). Het betrof de eerstvolgende interparlementaire conferentie op dit terrein na afloop van het Nederlandse Voorzitterschap van de Europese Unie in de eerste helft van 2016. Dit was dan ook de laatste conferentie voor Nederland als Troika-lid.

Meer afbeeldingen

Tijdens de conferentie waren er onder meer bijdragen van de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie mevrouw Federica Mogherini, de VN Assistent Secretaris-Generaal voor Politieke Zaken de heer Miroslav Jenča en de Slowaakse Minister van Buitenlandse en Europese Zaken de heer Miroslav Lajčák. Hoofdonderwerpen van de conferentie waren de in juni jl. verschenen Global Strategy van de Hoge Vertegenwoordiger en de implementatie daarvan, EU-uitbreiding in de Westelijke Balkan, migratie, het Oostelijk Partnerschap en Europese defensiesamenwerking.

Voorafgaand aan de conferentie werd de delegatie ontvangen door de Ambassadeur van Nederland in Slowakije, de heer Richard van Rijssen.

Sociale media menu


Deel dit item: