President Estland bezoekt Staten-GeneraalAlar Karis, de president van Estland, bezocht donderdag 13 april de Staten-Generaal. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Roelien Kamminga, Ondervoorzitter van de Tweede Kamer, heetten de president welkom in het gebouw van de Eerste Kamer.

In zijn welkomstwoord ging de Voorzitter van de Eerste Kamer in op de diplomatieke relaties tussen beide landen. Ook de oorlog in Oekraïne kwam aan bod, waarbij Bruijn steun uitsprak aan Estland: “We steunen niet alleen Oekraïne, maar alle Europese landen die aan Rusland grenzen en zich bedreigd voelen door de agressie van president Poetin.”

Ook Kamminga refereerde aan de oorlog in Oekraïne en de gevolgen hiervan voor Estland. Daarnaast complimenteerde ze Estland als voorloper in het organiseren van digitale verkiezingen: “Estland is het eerste land ter wereld dat wettelijk bindende verkiezingen hield via het internet.”

Na de welkomstwoorden van Bruijn en Kamminga was het woord aan president Karis. Vervolgens gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek.

Koning Willem-Alexander ontving president Karis donderdagochtend in Paleis Huis ten Bosch. Ook ging president Karis van Estland bij minister-president Rutte langs voor een ontmoeting op het ministerie van Algemene Zaken.


Deel dit item: