Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO)Deze vaste commissie is verantwoordelijk voor beleidsvoorstellen en schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen die liggen op het terrein van buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking. Ten aanzien van Europa is deze commissie onder meer verantwoordelijk voor Europese defensie-samenwerking, Europese ontwikkelingsfondsen, maar ook - samen met de commissie voor Europese Zaken - met de uitbreiding van de Europese Unie.

Op deze pagina treft u de Europese onderwerpen aan waarop de commissie actief is. De nationale activiteiten vindt u op de algemene commissiepagina van de commissie BDO.


Volgende vergadering op
28 januari 2020
Vorige vergade­rin­gen
De commissie nodigt u uit commentaar te leveren op nieuwe Europese voorstellen
Contact

Europese vlaggen
21 januari 2020
De commissies bespreken de brief van de regering over de Nederlandse inzet toekomstige relatie tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk
Meer

Eerste Kamer
10 december 2019
Commissieleden koppelen terug over de Interparlementaire Commissievergadering van 4 december over de prioriteiten van de nieuwe Europese Commissie inzake het gemeenschappelijk buitenlandbeleid.
Meer

Edossiers bij deze commissie