Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO)Deze vaste commissie is verantwoordelijk voor beleidsvoorstellen en schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen die liggen op het terrein van buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking. Ten aanzien van Europa is deze commissie onder meer verantwoordelijk voor Europese defensie-samenwerking, Europese ontwikkelingsfondsen, maar ook - samen met de commissie voor Europese Zaken - met de uitbreiding van de Europese Unie.

Op deze pagina treft u de Europese onderwerpen aan waarop de commissie actief is. De nationale activiteiten vindt u op de algemene commissiepagina van de commissie BDO.


Er is nog geen nieuwe vergadering gepland.
Vorige vergade­rin­gen
De commissie nodigt u uit commentaar te leveren op nieuwe Europese voorstellen
Contact

twee handen die de wereldbol vasthouden
10 maart 2020
De Leden die deelnamen aan de Interparlementaire conferentie over het Gemeenschappelijk Buitenlands-, Veiligheids- en Defensiebeleid van 2-4 maart 2020 geven hierover een terugkoppeling
Meer

handen schudden
10 maart 2020
De commissie bespreekt de voorbereiding voor de deskundigenbijeenkomst inzake de goedkeuring van de brede Economische en Handelsovereenkomst tussen Canada en de Europese Unie (CETA)
Meer

Edossiers bij deze commissie