Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Eerste Kamer ontvangt Russische minister van Cultuur24 maart 2011

De minister van Cultuur van de Russische Federatie, Alexander Avdeyev, bracht dinsdag 22 maart een officieel bezoek aan de Eerste Kamer. Hij werd ontvangen door Voorzitter van de Eerste Kamer, René van der Linden, en de commissievoorzitters Fred de Graaf (Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking), Tineke Strik (Europese Samenwerkingsorganisaties) en Ing Yoe Tan (waarnemend commissievoorzitter voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Het gesprek met de Russische minister stond in het teken van de goede culturele betrekkingen tussen Rusland en Nederland. Voor Rusland is de samenwerking met Nederland heel bijzonder, zo benadrukte de minister tijdens zijn onderhoud met de delegatie van de Eerste Kamer. In het Gemeenschappelijke Actieprogramma dat Rusland en Nederland onlangs hebben getekend, neemt cultuur een belangrijke plaats in. Beide landen bereiden zich ook voor op het Nederland-Rusland-jaar 2013.

Hermitage

Minister Avdeyev refereerde tijdens de ontmoeting aan de eeuwenlange samenwerking tussen Rusland en Nederland op cultureel- en handelsgebied. Deze gaat terug tot Tsaar Peter de Grote, voor wie Nederland in 1697 het 'venster naar Europa' was. In de afgelopen jaren zijn er tal van culturele uitwisselingen geweest op het vlak van de beeldende kunst, dans, muziek, theater en cinematografie. Een hoogtepunt in de samenwerking was de opening van de Hermitage Amsterdam in juni 2010. Dit museum heeft in Amsterdam een grote internationale aantrekkingskracht.

Tijdens zijn verblijf in Nederland bracht Alexander Avdeyev tevens een bezoek aan Limburg, waar hij aanwezig was op de internationale antiekbeurs Tefaf Maastricht. In Den Haag bezocht minister Avdeyev het Mauritshuis. Na zijn bezoek aan de Eerste Kamer werd de Russische minister ontvangen in de Hermitage te Amsterdam.

Sociale media menu


Deel dit item: