Voorzitter De Graaf en Minister-president Rutte herdenken slachtoffers busramp ZwitserlandVoorafgaand aan de plenaire vergadering van de Eerste Kamer hebben Voorzitter De Graaf en Minister-president Rutte vandaag kort stilgestaan bij de slachtoffers van de busramp in Zwitserland. 

Namens de Eerste Kamer stond voorzitter De Graaf stil bij het lot van de slachtoffers en het immense verdriet van de nabestaanden. De Graaf: "Onze gedachten gaan uit naar de ouders en medegezinsleden van de kinderen. Ook de wijze waarop de leerlingen en leerkrachten van de basisscholen het verdriet delen en steun verlenen, verdient ons grootste respect. Namens de Eerste Kamer spreek ik de hoop uit dat ieder die door dit vreselijk ongeluk zo abrupt een dierbare heeft verloren, de kracht mag vinden om het grote verdriet een plaats te geven naast alle goede herinneringen", aldus Voorzitter De Graaf.

Minister-president Rutte sprak namens de Nederlandse regering zijn diepe medeleven uit in de richting van iedereen die door deze verschrikkelijke gebeurtenis is getroffen. Rutte: "Over onze landsgrenzen heen zijn we deze dagen één in de steun en troost die we zo graag aan alle getroffenen willen bieden". Tevens noemde de Minister-president de Zwitserse hulpverleners die onder de moeilijkste omstandigheden zeer professioneel hebben gehandeld. "Ook voor hen is dit een emotionele en ingrijpende gebeurtenis en zij verdienen voor hun werk ons grootste respect", aldus Rutte.


Deel dit item: