Voorzitter Eerste Kamer: 400 jaar bilaterale betrekkingen Nederland-Turkije in grote verbondenheid



"Handelsbetrekkingen en verbondenheid door middel van verdragen, conventies en praktijken markeren 400 jaar bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Dit zijn in deze tijd onder meer de NAVO, de instellingen in Brussel en het Europees Verdrag voor de rechten van de mens. Het is onze taak om onze kiezers te overtuigen van de waarde en noodzaak van deze kaders van internationale samenwerking".

Dit zei de Voorzitter van de Eerste Kamer, de heer G.J. de Graaf, vandaag bij gelegenheid van het bezoek van de President van Turkije, de heer Abdullah Gül, aan de Staten-Generaal

De heer Gül had in het gebouw van de Eerste Kamer een ontmoeting met beide Kamervoorzitters, De Graaf en Verbeet, en de (wnd.) voorzitters van de vaste commissies voor Buitenlandse Zaken en voor Europese Zaken van beide Kamers, de Eerste Kamerleden Van Kappen en Schrijvers, en de Tweede Kamerleden Albayrak en Knops.

Het staatsbezoek van de Turkse President Gül aan Nederland vindt plaats in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.


Toespraak Voorzitter van de Eerste Kamer (Engels)PDF-document


Deel dit item: