Stemming motie Visumliberalisatie Oekraïne



Verslag van de vergadering van 12 juli 2016 (2015/2016 nr. 38)

Aanvang: 17.10 uur

Status: gecorrigeerd


Visumliberalisatie Oekraïne

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij het debat over de kabinetsinzet inzake het voorstel van de Europese Commissie inzake visumliberalisatie Oekraïne,

te weten:

de motie-Van Weerdenburg c.s. over het niet instemmen met visumliberalisatie voor Oekraïne (34481, letter C).


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Hebben alle leden de presentielijst getekend? Ik constateer dat dit het geval is.

(Zie vergadering van heden.)

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Koffeman i (PvdD):

Voorzitter. Tijdens het debat is duidelijk geworden dat de Partij voor de Dieren heel veel redenen ziet om op dit moment niet in te stemmen met visumliberalisatie voor Oekraïne. Wij vinden de motie echter veel te absoluut gesteld. Als Oekraïne wel aan allerlei voorwaarden gaat voldoen, kunnen wij ons voorstellen dat de regering er een ander besluit over zou kunnen nemen. Om die reden zullen wij tegen de motie stemmen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Kox i (SP):

Voorzitter. De fractie van de SP is voorstander van het voortzetten van de onderhandelingen met Oekraïne op basis van de afspraken die we eerder gemaakt hebben, al zijn wij zijn buitengewoon kritisch over de kans op succes daarvan. Het proces nu zomaar stopzetten zonder nadere motivering, is echter niet verstandig en zou ons een slechte internationale partner doen blijken. Wij zullen dus tegen de motie stemmen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Ik stel voor, te stemmen bij zitten en opstaan.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Van Weerdenburg c.s. (34481, letter C).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fractie van de PVV voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van de SGP, de ChristenUnie, de VVD, de PvdA, het CDA, GroenLinks, de PvdD, 50PLUS, de SP en D66 ertegen, zodat zij is verworpen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ik merk hierbij op dat de fractie van de OSF afwezig is.

Ik ga nu de vergadering sluiten, maar niet dan nadat ik de Kamer heel veel dank heb gezegd voor de enorme inzet in het afgelopen parlementaire jaar en voor velen van u het eerste volle parlementaire jaar dat u hier als lid van de Kamer hebt gefunctioneerd. Ik wens u allen een heel goed reces toe.