Hannie van Leeuwen (CDA) bij afscheid van IZA Nederland geëerd met Leerstoel aan VU Amsterdam28 maart 2003

Het Algemeen Bestuur van ziektekostenverzekeraar IZA Nederland heeft in het kader van het afscheid van haar voorzitter, mevrouw Hannie van Leeuwen, besloten een bijzondere Leerstoel in te stellen aan de Vrije Universiteit (faculteit sociale geneeskunde) te Amsterdam.

Hannie van Leeuwen, die in Zoetermeer woont, is gedurende 12,5 jaar actief geweest als bestuurder van IZA. Met ingang van 15 april 2003 treedt zij na 10 jaar terug als voorzitter van het algemeen bestuur van IZA Nederland.

Hannie van Leeuwen is oud-wethouder volksgezondheid van Zoetermeer, initiatiefneemster tot de oprichting van het Lange Landziekenhuis in deze stad en sinds 13 juni 1995 lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. Zij is vice-voorzitter van de CDA-fractie. Daarnaast is zij actief in diverse andere organisaties, met name op het gebied van sociale zekerheid en volksgezondheid.

Hannie van Leeuwen wordt als voorzitter van IZA Nederland opgevolgd door de heer J. (Jan) Broekhuis, burgemeester van Spijkenisse. Hij is sinds 1999 penningmeester van het Algemeen Bestuur van IZA Nederland.

Op verzoek van het Algemeen Bestuur van IZA Nederland wordt als blijk van waardering aan de scheidende voorzitter de bijzondere Hannie van Leeuwen-leerstoel gevestigd aan de faculteit sociale geneeskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). De werktitel van de leerstoel is "Participatie van patiënten en burgers bij gezondheidsbeslissingen".

IZA Nederland verzorgt de ziektekostenverzekering voor vrijwel alle Nederlandse gemeenteambtenaren, de provincie Limburg en verwante instellingen waaronder het personeel van de Academische Ziekenhuizen. IZA bedient ruim 650 duizend verzekerden. IZA heeft 10 kantoren verspreid over heel Nederland. Bij IZA werken ruim 600 medewerkers. IZA heeft een samenwerkingsverband met zorgverzekeraar VGZ.

Sociale media menu


Deel dit item: