Wie zit waar - plattegrond plenaire zaal Eerste Kamer
Meer afbeeldingen

De Eerste Kamer heeft 75 leden. Zij vergaderen doorgaans één keer per week. De plenaire vergaderingen plaats in de plenaire zaal van de Eerste Kamer aan de Kazernestraat 52, het gebouw waar de Eerste Kamer in verband met de renovatie van het Binnenhof tijdelijk is gehuisvest.

Achter het rostrum (de voorzitterstafel) zitten de Voorzitter, met rechts van hem de Griffier en links van hem een plaatsvervangend griffier. Tegenover het rostrum, staat de regeringstafel waaraan de aanwezige bewindslieden zitten. De tafel in het midden van de zaal is voor de medewerkers van de Dienst Verslag en Redactie (DVR) die het woordelijk verslag van de plenaire vergaderingen van de Eerste Kamer maken.

De Eerste Kamer heeft 75 leden. Zij vergaderen doorgaans één keer per week in de grote vergaderzaal, waarvan u hieronder een plattegrond ziet, gezien vanaf de publieke tribune. Ieder Kamerlid heeft daar een eigen plek. Ga met uw muis naar een van de 'bankjes' en u ziet wie daar zit. Als u klikt komt u op het CV van het betreffende Kamerlid.

Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Wie zit waar - plattegrond plenaire zaal Eerste Kamer
Afbeelding 1 - Wie zit waar - plattegrond plenaire zaal Eerste Kamer