Griffier verruilt senaat voor NVAO



De Griffier van de Eerste Kamer, mr. L.J. (Leendert) Klaassen, vertrekt binnenkort bij de senaat. Het Comité van Ministers* heeft er op voorstel van minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee ingestemd om de heer Klaassen te benoemen tot lid van het dagelijks bestuur van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De benoeming gaat in op 1 december 2005.

De NVAO waarborgt de kwaliteit van hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen, onder meer door bestaande opleidingen te accrediteren en nieuwe opleidingen op hun basiskwaliteit te toetsen. Daarnaast draagt de NVAO bij aan het bevorderen van het kwaliteitsbewustzijn en het profileren in (inter)nationaal perspectief van opleidingen in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

  • De Nederlandse minister bevoegd voor hoger onderwijs en de Vlaamse minister bevoegd voor hoger onderwijs vormen samen het Comité van Ministers (Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Vlaamse Gemeenschap van België inzake de accreditatie van opleidingen binnen het Nederlandse en Vlaamse hoger onderwijs).

Deel dit item: