Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Staten Gelderland bezoeken op 22 april Eerste Kamer20 april 2009

Een delegatie van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Gelderland discussieert woensdag 22 april aanstaande in en met de Eerste Kamer over de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland en over deregulering.  

Het thema "integrale benadering en aanpak van de ruimtelijke ontwikkeling en ordening in Nederland" zal worden ingeleid door de heer Verdaas, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Dit thema raakt aan de bevoegdheden en taken van de verschillende bestuurslagen in Nederland. Een voorbeeld binnen dit kader is de implementatie van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (30.844), dat ook zeer intensief is behandeld in de Eerste Kamer.

Het tweede thema, "deregulering" wordt ingeleid door twee Statenleden van Gelderland, mevrouw Prins en de heer Haijtink. Ter uitvoering van het coalitieakkoord had Gedeputeerde Staten eind 2007 de "Taskforce Deregulering" ingesteld om te adviseren hoe de regeldruk te verminderen. Het rapport van deze taskforce is eind 2008 gepresenteerd en op dit moment bezien de bestuurders van de provincie hoe uitvoering te geven aan de aanbevelingen uit dit rapport. 

Het bezoek van de staten van Gelderland aan de Eerste Kamer is het zesde bezoek in een nieuwe reeks van provinciebezoeken. De provincies Flevoland, Zeeland, Zuid-Holland, Drenthe en Groningen gingen Gelderland voor. Op initiatief van de Eerste Kamer zijn in de vorige Kamerperiode alle provincies uitgenodigd om in en met de senaat te discussiëren over diverse onderwerpen. De senaat besloot in de Kamerperiode 2007-2011 alle provincies opnieuw uit te nodigen. De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen zo belangrijke doelgroep vergroten.

Sociale media menu


Deel dit item: