Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Provinciale Staten van Limburg bezochten Eerste Kamer11 november 2009

Een delegatie van Provinciale Staten van Limburg heeft vandaag een bezoek aan de Eerste Kamer gebracht en met name over de gevolgen van de economische crisis voor de provincie Limburg en Nederland gediscussieerd. Verder werd gesproken over de demografische ontwikkelingen in deze regio.

Het Kamerlid Willems (CDA) gaf een uiteenzetting over “Crisis = opportuniteit voor Nederland en Limburg”, waarop de heer Th. Coppus (SP) van de Provinciale staten van Limburg zijn reactie gaf. Aansluitend hield de Commissaris der Koningin van de Provincie Limburg, de heer L.J.P.M. Frissen een inleiding over “Demografische ontwikkelingen”. De heer Slager van de SP-fractie in de Eerste Kamer heeft hierop gereageerd.

Het bezoek van de staten van Limburg aan de Eerste Kamer was het achtste in een nieuwe reeks van provinciebezoeken. De provincies Flevoland, Zeeland, Zuid-Holland en Drenthe, Groningen, Gelderland en Friesland gingen Limburg voor. De Senaat besloot in de Kamerperiode 2007–2011 alle provincies opnieuw uit te nodigen. De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies versterken en haar contacten met deze voor haar zo belangrijke doelgroep vergroten.

Sociale media menu


Deel dit item: