Nederlandse parlementariërs in bestuursfuncties NAVO-AssembleeTijdens de 55ste jaarlijkse vergadering van de NAVO Parlementaire Assemblee in Edinburgh is een aantal leden van de Nederlandse delegatie (her)benoemd in bestuursfuncties van de Assemblee. Het Tweedekamerlid Henk Jan Ormel (CDA) is voor een termijn van een jaar herkozen als vice-president van de Assemblee. Hij heeft als vice-president onder meer de opdracht gekregen om de activiteiten van de Assemblee in relatie tot de Balkan te coördineren. De Assemblee heeft Ormel eveneens gekozen als voorzitter van de subcommissie voor ‘Democratic Governance’.

Het Eerste Kamerlid Simon van Driel (PvdA) is herkozen als rapporteur van de commissie voor ‘Economics and Security’. Raymond Knops, lid van de Tweede Kamer (CDA), is in de subcommissie voor ‘Future Security and Defence Capabilities’ gekozen tot rapporteur. Het Tweede Kamerlid Angelien Eijsink (PvdA) is gekozen tot lid van de Oekraïne-NAVO Interparlementaire Raad. Deze raad onderhoudt de contacten van de Assemblee met het Oekraïense parlement (de ‘Rada’).

De Nederlandse delegatie bestaat uit zeven leden en zeven plaatsvervangende leden. De Eerste Kamer vaardigt standaard drie vaste en drie plaatsvervangende leden af en de Tweede Kamer standaard vier vaste en vier plaatsvervangende leden.


Deel dit item: