Koningin ontvangt Voorzitter van de Eerste Kamer in verband met kabinetscrisis



Demissionair minister-president Balkenende heeft de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer bij brief van 20 februari 2010 in kennis gesteld van de ontslagaanvraag van de ministers en staatssecretarissen van PvdA-huize en de terbeschikkingstelling door de minister-president en de overige ministers en staatssecretarissen van hun portefeuilles, ambten, respectievelijk functies.

De val van het kabinet volgt op een verzoek van de secretaris-generaal van de NAVO om een kleinere en in de tijd begrensde bijdrage van de ISAF-missie in Afghanistan gericht op training van Afghaanse veiligheidstroepen en op overdracht aan de Afghaanse autoriteiten. Binnen het kabinet is geen overeenstemming bereikt over een onderzoek naar mogelijke opties ten vervolge op dit verzoek.

De Koningin heeft vandaag, behalve de demissionaire minister-president en beide vice-premiers haar vaste adviseurs ontvangen: de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de Vice-president van de Raad van State.

Eerste Kamervoorzitter René van der Linden is om 13.00 uur door de Koningin ten Paleize Noordeinde ontvangen. Later op de dag en morgen ontvangt de Koningin de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer beraadt zich op dinsdag 2 maart over de gevolgen van de kabinetscrisis voor de agenda en werkzaamheden van de Eerste Kamer


Deel dit item: