Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Eerste Kamer ontvangt woensdag 24 maart provincie Noord-Brabant23 maart 2010

Leden van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant brengen op woensdag 24 maart een bezoek aan de Eerste Kamer, waar zij worden ontvangen door Voorzitter P.R.H.M. (René) van der Linden. Het programma begint om 10.45 uur met een woord van welkom door de Kamervoorzitter, die daarna een uiteenzetting geeft over de taken en werkzaamheden van de Eerste Kamer.

Om 11.00 uur houdt gedeputeerde Ruud van Heugten (CDA) een inleiding over het thema 'Middenbestuur - de positie van de provincies'. Aansluitend geeft het Kamerlid Tiny Kox, fractievoorzitter van de SP in de senaat, een reactie op de inleiding, waarna een discussie volgt met alle aanwezigen.

Om 11.45 uur geeft het Eerste Kamerlid Sybe Schaap (VVD) een inleiding over het thema 'Natura 2000', en de gevolgen van dit Europese beleid voor de ruimtelijke ordening en het natuurbeheer van rijk en provincies. Gedeputeerde Onno Hoes (VVD) zal hierop reageren, waarna discussie volgt.

De inleidingen en discussies vinden plaats in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer, en zijn openbaar. Publiek kan plaatsnemen op de tribune. Rond 14.00 uur wordt het debatgedeelte afgesloten.

Het bezoek van de provincie Noord-Brabant aan de Eerste Kamer is de negende in de tweede reeks van provinciebezoeken. Op initiatief van de Eerste Kamer worden alle provincies uitgenodigd om in- en met de senaat te discussiëren over actuele onderwerpen. De Eerste Kamer wil met deze ontvangsten de banden met de provincies versterken.

Sociale media menu


Deel dit item: