Nieuws uit de Eerste Kamer te volgen via Twitter



Sinds dinsdag 18 oktober verspreidt de Eerste Kamer nieuwsberichten en informatie over de Kameragenda via Twitter. Actuele ontwikkelingen, zoals besluiten van de Kamer over wetsvoorstellen, worden via een tweet direct bekend gemaakt.

Volgers van de Eerste Kamer krijgen op vergaderdagen een melding over de Kameragenda. Ook belangrijke besluiten van de vaste Kamercommissies worden via Twitter sneller bekend dan eerder gebruikelijk. Wie de Eerste Kamer volgt, wordt voorafgaand aan belangrijke besluiten in de Senaat tijdig gewaarschuwd, zodat hij het debat en stemmingen via de website van de Eerste Kamer live kan volgen.

Door het gebruik van dit medium maakt de Eerste Kamer de informatie over haar vergaderingen sneller en eenvoudiger toegankelijk. De tweets bevatten snelkoppelingen, die de volgers van de Eerste Kamer direct leiden naar voorstellen, moties en wetgevingsdossiers waar de melding betrekking op heeft.

In de komende maanden zal de frequentie van de tweets geleidelijk worden opgevoerd. Overigens gaat de Eerste Kamer via Twitter geen discussies voeren met volgers. De twitter-account van de Eerste Kamer is te vinden op www.twitter.com/eerstekamer


Deel dit item: