Eerste Kamer belegt op 14 maart expertbijeenkomst over natuurbeleid



De Eerste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit belegt op maandag 14 maart 2011 een openbare expertbijeenkomst over natuurbeleid in Nederland. De bijeenkomst dient voor de Eerste Kamerleden als voorbereiding op het beleidsdebat met de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over dit onderwerp, dat plaatsvindt op 22 maart 2011 in de Eerste Kamer. De expertbijeenkomst wordt voorbereid in samenwerking met het Rathenau Instituut en het kennisinstituut Alterra (Wageningen UR) en vindt plaats in de plenaire zaal van de Eerste Kamer van 13.15 tot 17.15 uur.

Tijdens deze bijeenkomst gaan deskundigen van verschillende disciplines en organisaties nader in op de maatschappelijke context van het natuurbeleid. Tijdens het eerste deel van het programma wordt een aantal dilemma's en knelpunten toegelicht dat aan de basis ligt van de soms tegengestelde belangen van natuur en maatschappij, waaronder agrarische en andere economische activiteiten. Het tweede deel van de bijeenkomst is gericht op het inventariseren van mogelijkheden om de gesignaleerde knelpunten en dilemma's op te lossen. In dat kader worden drie oplossingsrichtingen besproken, namelijk het economiseren van natuurwaarden (ecosysteemdiensten), scheiding van functies en belangen (robuuste natuur) en regionale participatieve natuurontwikkeling. Het programma vindt u hierPDF-document.

Voor belangstellenden en media bestaat de mogelijkheid om de expertbijeenkomst vanaf de publieke en perstribune (maximaal 25 plaatsen) te volgen. Het vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Hiertoe kunt u gebruikmaken van ingang Binnenhof 23. De bijeenkomst kan via de webcasting van de Eerste Kamer live worden gevolgd op de website van de Eerste Kamer.


Deel dit item: