Eerste Kamer herdenkt slachtoffers schietincident Alphen aan den Rijn



De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag in haar plenaire vergadering stilgestaan bij het schietincident dat zaterdag 9 april plaatsvond in Alphen aan den Rijn, en de slachtoffers van dit drama herdacht. Minister-president Rutte en burgemeester Eenhoorn van Alphen aan den Rijn waren in de Kamer aanwezig. Kamervoorzitter René van der Linden sprak namens de Leden van de Eerste Kamer zijn medeleven uit met alle getroffenen.

"Wij voelen ons verbonden met de gemeenschap van Alphen aan den Rijn, die hartverscheurend leed in haar midden heeft te dragen. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook denken wij aan de familieleden en vrienden die nog in grote onzekerheid verkeren over de conditie en de perspectieven van de zwaar gewonden", aldus Van der Linden. Namens de Kamer betoonde hij ook respect voor degenen die soms met gevaar voor eigen leven onmiddellijk hulp hebben geboden, en voor de inzet van professionele hulpdiensten.

Namens de regering

Aansluitend sprak minister-president Rutte in de Eerste Kamer namens de regering zijn afschuw uit over de gebeurtenis, en betoonde zijn deelneming met de families en bekenden van de overledenen. Hij prees de inzet van de hulpverleners en vrijwilligers. Volgens Rutte mogen de slachtoffers en de inwoners van Alphen aan den Rijn ervaren dat "de bevolking van Nederland in een ring om u heen staat. Deze dagen wonen wij allemaal in Alphen aan den Rijn", aldus minister-president Rutte in zijn korte verklaring namens de regering.


toespraak VoorzitterPDF-document  


Deel dit item: