Parlementaire pers krijgt betere toegang tot Eerste Kamer



Om vertegenwoordigers van de parlementaire persvereniging betere toegang te verlenen tot de Eerste Kamer heeft de Griffier van de Eerste Kamer, de heer Geert Jan Hamilton, alle chefs van de parlementaire redacties een brief gestuurd. Met de brief worden richtlijnen onder de aandacht gebracht, waar media rekening mee moeten houden als zij hun werk in de Eerste Kamer willen doen. De ondertekening van de brief vond plaats in aanwezigheid van de voorzitter van de parlementaire persvereniging de heer Jos Heijmans.

In verband met veiligheidsmaatregelen ondervonden parlementaire media enig oponthoud bij het verkrijgen van toegang tot de Eerste Kamer der Staten Generaal. In overleg met de heer Jos Heijmans, voorzitter van de parlementaire persvereniging, is besloten deze situatie te verbeteren, zodat geaccrediteerde journalisten het gebouw sneller kunnen betreden.

Bij de ondertekening sprak de heer Hamilton de hoop uit dat deze voorziening ertoe bijdraagt dat de parlementaire pers haar werk in de Eerste Kamer optimaal kan verrichten.


Deel dit item: