Expertmeeting over de Prostitutiewet 12 juni 2012De Eerste Kamercommissies voor V & J en voor BZK/Hoge Colleges van Staat/AZ en Huis der Koningin houden dinsdag 12 juni 2012 van 9.30 tot 11.00 uur een informatiebijeenkomst over het wetsvoorstel ter regulering van prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche (32.211). De commissies willen de bijeenkomst benutten om zich nader te informeren over de mogelijke gevolgen van het wetsvoorstel.

Voor de bijeenkomst zijn de volgende deskundigen uitgenodigd: de heer Eberhard van der Laan burgemeester Amsterdam, mevrouw Alexandra van Dijk directeur De Rode Draad, de heer Henk Werson expert mensenhandel/mensensmokkel KLPD, mevrouw Marjan Wijers bestuurslid Vereniging voor Vrouw en Recht/Clara Wichmann, mevrouw Yolanda van Doeveren afdelingshoofd MGZ registratiepunt prostitutiebeleid GG&GD Utrecht en mevrouw Marieke Ridder-Wiskerke programmaleider prostitutie Soa Aids Nederland.

Tijdens de bijeenkomst zal gesproken worden over de uitvoeringsaspecten van dit wetsvoorstel en dan in het bijzonder over de registratieplicht.

Deze bijeenkomst vindt plaats in de vergaderzaal van de Eerste Kamer der Staten Generaal en is openbaar toegankelijk. Daarnaast is de bijeenkomst ook via de website van de Eerste Kamer te volgen.


Deel dit item: