Debat wetsvoorstel Gebruik biometrie bij identificatie vreemdelingen wordt heropendHet debat over het wetsvoorstel Gebruik biometrie bij identificatie vreemdelingen in de Eerste Kamer wordt heropend. Over het wetsvoorstel zou dinsdag 26 november gestemd worden, maar op verzoek van de PvdA-fractie komt er een derde termijn. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 3 december 2013.

In het plenaire debat van maandag 18 november met staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) uitte de Eerste Kamer op een aantal punten stevige kritiek op het wetsvoorstel. De kritiek gaat over onder meer de noodzaak van het wetsvoorstel, het eventueel discriminatoire karakter en aantasten van de privacy, de centrale opslag van de gegevens en het gebruik van gegevens voor strafrechtelijke onderzoeken.

De stemmingen over de tijdens het plenaire debat van 19 november ingediende motie van senator Witteveen (PvdA) over de bewaartermijn van de gegevens en de motie van senator Strik (GL) over de specifieke criteria voor de evaluatie worden als gevolg hiervan uitgesteld.

Zie ook:Deel dit item: