Eerste Kamer herdenkt oud-senator Dien CornelissenDe Eerste Kamer heeft dinsdag oud-senator Dien Cornelissen herdacht die op 25 mei 2015 op 91-jarige leeftijd is overleden. Zij was van 16 september 1969 tot 15 september lid van de Eerste Kamer voor de KVP, één van de confessionele partijen die later opging in het CDA. Bekendheid kreeg zij vooral als Tweede Kamerlid voor het CDA,  van 1971 tot 1986; zij was daar ook enige jaren ondervoorzitter. Dien Cornelissen begon haar politieke loopbaan als raadslid in Boxmeer en was ook lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant.

Dien Cornelissen was in de Eerste Kamer justitiewoordvoerder van haar partij. Zij hield zich ook bezig met welzijnszorg en maatschappelijke dienstverlening. Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer typeerde Dien Cornelissen dinsdag als "een maatschappelijk bewogen vrouw met een enorme belangstelling voor het welzijn van de medemens. Zij stond in deze Kamer bekend als een kundig en benaderbaar Kamerlid."

Na haar politieke loopbaan was Dien Cornelissen onder meer voorzitter van de sectie verpleeghuizen van de Nationale Ziekenhuisraad en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Verpleeghuizen. Door de jaren heen vervulde zij talloze vrijwillige maatschappelijke nevenfuncties op het gebied van zorg, welzijnswerk en ouderen, in haar regio en op landelijk niveau. Dien Cornelissen was Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.


Deel dit item: