Nieuwe website en app over 200 jaar Eerste en Tweede KamerDe Staten-Generaal hebben op maandag 31 augustus 2015 een speciale website gelanceerd voor de viering van 200 jaar Eerste en Tweede Kamer: www.200jaarstaten-generaal.nl. Binnen enkele weken is de website ook beschikbaar als app voor iOS en Android.

Logo 200 jaar Staten-Generaal
Grotere versie foto

In de website/app geven de Eerste en Tweede Kamer een kijkje in hun 200 jaar oude geschiedenis: Wat voor mensen hebben er in en voor de Kamers gewerkt? Waarom zijn de Kamers altijd op het Binnenhof gevestigd gebleven? Wanneer kwamen er camera's in de zaal? En voor wie rollen de Staten-Generaal de rode loper uit?

Verhalen over mensen en gebouwen

In de website/app leest u talrijke verhalen over de Kamers, aangevuld met veel beeldmateriaal. Zo is te zien hoe Kamerleden in 1924 gekleed gingen op Prinsjesdag en hoe de Griffier van de Eerste Kamer er in 1937 uitzag. Ook leest u over de verscheidenheid aan Kamerleden die door de jaren heen op de groene en blauwe bankjes hebben gezeten. Daarnaast laat de website zien hoe de gebouwen van de Kamers zich door de jaren heen hebben ontwikkeld en welke plannen er zijn geweest om het Binnenhof rigoureus te veranderen.

App voor iOs en Android

Op de website is ook informatie te vinden over alle activiteiten rondom de viering van 200 jaar Eerste en Tweede Kamer. De website is vanaf medio september ook als app te downloaden in de Apple Store of Google Play. Die app geeft extra informatie bij verschillende onderdelen van de tentoonstelling 'Voor het geheele Nederlandsche volk, 200 jaar Eerste en Tweede Kamer'. Deze tentoonstelling opent op dinsdag 6 oktober 2015 in het gebouw van de Tweede Kamer.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Logo 200 jaar Staten-Generaal