Voorzitter Eerste Kamer: “Drang tot zaken doen zit in DNA Verenigde Staten en Nederland.”



De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, was op 25 januari 2017, in Scheveningen een van de eregasten bij de viering van het 55-jarig bestaan van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland.

The American Chamber of Commerce in the Netherlands (AmCham) is een non-profit organisatie van bedrijven en personen die investeren in handel tussen de Verenigde Staten en Nederland. Beide landen zijn over en weer belangrijke handelspartners. In haar toespraak bij de viering van het lustrum ging de Voorzitter van de Eerste Kamer in op de historische wortels van de betrekkingen tussen de Verenigde staten en Nederland. Zij herinnerde er aan dat in 1776 vanuit het eiland St. Eustatius voor het eerst saluutschoten werden afgevuurd ter begroeting van een Amerikaans vaartuig. Daarmee werd voor het eerst de soevereiniteit van de Verenigde Staten door een andere Staat erkend.

Ankie Broekers zei dat AmCham sinds haar oprichting in 1961 een waardevol platform voor zakelijke en sociale contacten is geweest. “The work of the Chamber adds greatly to the historic ties that bind our two countries. I bring in mind the words with which John Adams - first envoy to the Netherlands and second President of the United States - described the Netherlands in a letter to his wife. He wrote: "The country where I am now is the greatest curiosity in the world. It is like no other. " Zij bracht een toast uit op het werk van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland met de woorden: “I am sure that the urge to do business, to be involved in trade, innovation and reshaping the future is so vested in the DNA of both our nations, that our good cooperation is guaranteed for the years, for the decades to come. May you continue to do your important work for many years to come.”


Deel dit item: