Deskundigenbijeenkomst over kinderarbeid in Eerste KamerDe Eerste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) houdt dinsdagmorgen 3 oktober 2017 in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer een deskundigenbijeenkomst over kinderarbeid. Aanleiding is het initiatiefwetsvoorstel-Kuiken (PvdA) over een zorgplicht kinderarbeid (34.506).

Het wetsvoorstel voorziet in een zorgplicht voor Nederlandse bedrijven ter voorkoming van levering van goederen en diensten die met kinderarbeid tot stand zijn gekomen. Het voorstel is op 7 februari 2017 aangenomen door de Tweede Kamer en ligt thans ter behandeling voor in de Eerste Kamer.

De bijeenkomst duurt van 9 tot half 12 en bestaat uit drie blokken van ongeveer drie kwartier. Hierin worden  achtereenvolgens vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en wetenschap, overheid en adviesorganen gehoord.

De bijeenkomst wordt via de livestream van de Eerste Kamer uitgezonden. Het volledige programma treft u hierPDF-document aan.


Deel dit item: