De Eerste Kamer heeft woensdag 1 november een vernieuwde website in gebruik genomen. Belangrijke wijzigingen zijn dat er meer gebruik wordt gemaakt van beeldmateriaal en dat de inhoud nu beter toegankelijk is voor de nieuwste mobiele apparaten. De website werd in februari 2012 voor het laatst ingrijpend vernieuwd.

De nieuwe website maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van het zogenoemde responsive design. Hierdoor past de website zich beter aan het formaat beeldscherm van de gebruiker aan.

De teksten zijn beter leesbaar door het gebruik van een ander en groter lettertype en door het toepassen van een consequente afstand tussen de verschillende regels. Verder laadt de nieuwe site sneller en kunnen afbeeldingen scherper worden weergegeven.

Volgers van de livestream van de Eerste Kamer kunnen met ingang van de volgende plenaire vergadering op 7 november de naam van de spreker en zijn of haar politieke groepering op het beeldscherm zien. Ook het onderwerp waarover wordt gesproken staat voortaan in beeld.

Op de website van de Eerste Kamer is de stand van zaken van aanhangige wetsvoorstellen minutieus te volgen via onder meer dossiers en berichtgeving daarover. Tevens is er veel informatie te vinden over de parlementaire geschiedenis en de historie van de Eerste Kamer.

De vernieuwing van de website kwam tot stand in nauwe samenwerking met PDC Informatie Architectuur en Corps ontwerpers.


Deel dit item: