Griffier Geert Jan Hamilton vertrekt in oktober 2018



De Griffier van de Eerste Kamer Geert Jan Hamilton (65) is voornemens zijn functie op 1 oktober 2018 neer te leggen. Dit heeft hij dinsdag meegedeeld aan het College van Senioren van de Eerste Kamer en de medewerkers van de Kamer. Hij zal de Eerste Kamer verzoeken hem per die datum ontslag te verlenen als Griffier. Hamilton is op 4 juli 2006 benoemd tot Griffier van de Eerste Kamer en vervult die functie sinds 1 september 2006.

Met zijn besluit wil Geert Jan Hamilton zijn opvolger de ruimte geven om zich met de huidige Voorzitter goed in te werken met het oog op het aantreden van een nieuwe Eerste Kamer in juni 2019. Aanvankelijk wilde Hamilton aan het einde van het parlementaire jaar 2017-2018 stoppen als Griffier. Op verzoek van Voorzitter Ankie Broekers-Knol blijft hij aan tot na de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal op Prinsjesdag.

Geert Jan Hamilton was eerder onder meer directeur Wetgeving en Juridische Zaken bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, juridisch adviseur van Zorgverzekeraars Nederland, en voorzitter van de Association Internationale de la Mutualité (AIM), de internationale organisatie van sociale ziektekostenverzekeraars. Van 18 mei tot 18 oktober 2017 was de heer Hamilton waarnemend Voorzitter van de Association of Secretaries General of Parliaments (ASGP), de wereldorganisatie van griffiers van nationale parlementen, verbonden met de Interparliamentary Union (IPU). Hij is als Griffier lid van de Stuurgroep Renovatie Binnenhof. Vanaf april 2017 is hij ook secretaris van het Nationaal Rampenfonds.


Deel dit item: