Genomineerden Prinsjesfotoprijs 2019De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, reikt vrijdag 13 september 2019 in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer de Prinsjesfotoprijs 2019 uit. Een jury onder leiding van fotograaf Vincent Mentzel heeft vijf foto's genomineerd voor de prijs, die jaarlijks in het kader van het Prinsjesfestival wordt uitgereikt aan de beste politieke foto van het parlementaire jaar.

Dit jaar heeft de jury foto's genomineerd van fotografen Bart Maat (Han ten Broeke), David van Dam (Thierry Baudet), Remko de Waal (Jos Wienen), Freek van den Bergh (deelnemers Klimaatdebat Tweede Kamer) en Dirk Hol (Zihni Özdil).

De jury van de Prinsjesfotoprijs bestond dit keer uit: fotograaf Vincent Mentzel (voorzitter), Tweede Kamerlid Antoinette Laan (VVD), Eerste Kamerlid Joris Backer (D66), parlementair verslaggever Avi Bhikhie (Nu.nl) en Jean-Jacques Almanza van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Fotograaf Gerhard van Roon is curator van de Prinsjesfotoprijs.

De Prinsjesfotoprijs wordt dit jaar voor de zesde achtereenvolgende maal gehouden. De wedstrijd is onderdeel van het Prinsjesfestival dat elk jaar rondom Prinsjesdag met een groot aantal activiteiten in Den Haag wordt gehouden en waar elk jaar een provincie gastheer is, in 2019 de provincie Zuid-Holland. De Eerste Kamer maakt de Prinsjesfotoprijs mede mogelijk. De prijs wordt elk jaar uitgereikt in de plenaire zaal van de Eerste Kamer.

De genomineerde foto's worden zaterdag 14 september op Open Monumentendag tentoongesteld in de Eerste Kamer.


Deel dit item: