Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stemming over verdere moties AFB3 december 2019

De Eerste Kamer heeft dinsdag 3 december een korte derde termijn gehouden van de op 19 november 2019 gehouden Algemene financiële beschouwingen. Daarna stemde de Kamer over de Gewijzigde motie-Koffeman (PvdD) c.s. over het inzetten op een warme sanering van de veehouderij gericht op blijvende vermindering van het aantal gehouden dieren. De motie is na stemming bij zitten en opstaan verworpen. GroenLinks, SP, PvdD, PvdA en OSF stemden voor; VVD, FVD, CDA, PVV, D66, CU, Fractie-Otten, SGP en 50PLUS stemden tegen.

De Kamer tijdens het debat op 19 november
Meer afbeeldingen

Senator Van Rooijen wijzigde een eerder door hem ingediende motie. De Gewijzigde motie-Van Rooijen (50PLUS) c.s. over het onderzoeken van een prudente rekenrentemethodiek (35.300, AE) werd daarna door de indiener aangehouden.

Op dinsdag 26 november had de Eerste Kamer al gestemd over zeven moties die tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen (Afb) op 19 november waren ingediend. Zij werden alle verworpen. Twee andere moties werden toen al aangehouden, namelijk: de Motie-Vendrik c.s. die de regering verzoekt periodiek een groene houdbaarheidsstudie te laten uitvoeren die inzicht biedt in de impact van klimaatverandering op de (Nederlandse) economie en begroting en de Motie-Sent c.s. die de regering verzoekt met de gemeenten in overleg te treden over het gemeentefonds en de uitkomst hiervan reeds in 2020 mee te nemen om in 2020 al in de financiële systematiek meer bestuurlijke rust te krijgen.


Sociale media menu


Deel dit item:
De Kamer tijdens het debat op 19 november
De Kamer tijdens het debat op 19 november