Oud-senator Redemeijer (PvdA) herdachtDe Eerste Kamer heeft in de plenaire vergadering van dinsdag 21 april stilgestaan bij het overlijden op 29 februari jongstleden op 89-jarige leeftijd van oud-senator Herman Redemeijer. Hij was lid van de Eerste Kamer van 23 juni 1987 tot 13 juni 1995 voor de PvdA.

Oud-senator Redemeijer (PvdA) herdacht
Grotere versie foto

Herman Redemeijer was opgeleid aan de kweekschool en werd nadat hij zijn hoofdakte had gehaald onderwijzer en later hoofd van een lagere school. Tien jaar lang, van 1962 tot 1972, was Redemeijer vicevoorzitter van de Algemene Bond van Onderwijzend Personeel. Aansluitend was hij tot en met 1987 rijksinspecteur van het voortgezet speciaal onderwijs.

"Vanzelfsprekend werd Herman Redemeijer in deze Kamer voor zijn fractie onderwijswoordvoerder. Van 1993 tot zijn afscheid van de Kamer in 1995 was hij tevens voorzitter van de vaste commissie voor onderwijs," zei Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn tijdens de herdenking.

Naast zijn maatschappelijke en politieke carrière was Herman Redemeijer onder andere lid van de bestuursraad van Hogeschool IJsselland, voorzitter van de Stichting Rijdende School te Dalfsen, voorzitter van de Bibliotheek te Dalfsen en voorzitter van Stichting Vrienden van Humanitas in Hengelo.

Jan Anthonie Bruijn: "Herman Redemeijer stond bekend als een bescheiden politicus, die altijd kritisch bleef en scherp was in zijn analyses. Tot op hoge leeftijd keek hij nog iedere dinsdag naar het Vragenuurtje omdat hij niets wilde missen van de actuele politiek. Moge ons respect voor zijn persoon en zijn verdiensten voor de samenleving en de Nederlandse parlementaire democratie tot steun zijn voor zijn familie en vrienden."


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Oud-senator Redemeijer (PvdA) herdacht
Afbeelding 1 - Oud-senator Redemeijer (PvdA) herdacht