Lesmateriaal Derde Kamer nu ook digitaal beschikbaar



Het lesmateriaal van het onderwijsproject de Derde Kamer is nu ook digitaal beschikbaar. De Derde Kamer is een gezamenlijk initiatief voor groepen 7 en 8 in het basisonderwijs van de Eerste en Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos. Leerlingen kunnen individueel, thuis of in de klas de handboekjes doornemen en opdrachten maken. Tot voor kort kon alleen in de klas aandacht worden besteed aan de Derde Kamer.

Het lesprogramma van de Derde Kamer staat in het teken van de 'Week van de politiek'. In deze week valt Prinsjesdag (de derde dinsdag van september). Een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek, want het betekent het begin van het nieuwe parlementaire jaar.

De 'Week van de politiek' vormt een goede aanleiding om in de klas aandacht te besteden aan politiek en democratie. Wat doen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer? Wie mogen er stemmen? En wie is de baas van Nederland? Deze en andere vragen komen aan de orde. Doel is dat leerlingen hierop antwoord vinden met behulp van de filmpjes en de website www.derdekamer.nl en de vragen beantwoorden in het Handboekje Politiek. Ook is er een debatspel, waarin leerlingen leren met elkaar in debat te gaan.


Deel dit item: